Loodgietswerk, zelf doen of aan de specialist overlaten?

Er zijn bepaalde loodgietersklussen die u best zelf kan doen, we noemen maar het repareren of opnieuw monteren van een kraan of het zelf ophangen van een toilet. En een beetje ervaren klusser hangt zelf een badkamerradiator op en doet zelf het leidingwerk. En toch zijn er zeker ook loodgietersklussen die u maar beter door een ervaren vakman kan laten doen. Denk aan bijvoorbeeld het monteren of in bedrijf stellen van een nieuwe CV-ketel of het leggen van vloerverwarming. Er zijn weinig klussers die zich daar zelf letterlijk of figuurlijk aan branden. Op mijnklusforum.nl hebben wij diverse loodgietersbedrijven geselecteerd die u hiermee kunnen helpen. Via http://www.loodgieter-amsterdam24.nl/centrale-verwarming/ bijvoorbeeld komt u snel in contact met een vakman die van CV’s monteren en installeren zijn specialisatie heeft gemaakt. Uiteraard kunt u daarna ook een onderhoudscontract afsluiten zodat uw ketel er voor de eerst komende jaren weer warmpjes bij staat.

De centrale verwarming laten repareren of installeren
Op het gebied van warmtetechniek en centrale verwarming zijn er de laatste jaren de nodige ontwikkelingen geweest. Vooral op het gebied van vloerverwarming zijn er veel nieuwe producten op de markt gekomen. Er zijn steeds meer klussers die de aanleg van vloerverwarming zelf voor hun rekening nemen. Toch weten veel mensen niet eens het verschil tussen natte en droogbouw vloerverwarmingssystemen, waar en hoe precies geïsoleerd moet worden en waar men bouwkundig mee rekening moet houden. Bij houten vloerconstructie kan een zeer grondige voorbereiding uitkomst bieden, daarom wat uitleg over het aanleggen van vloerverwarming bij houten vloeren.

Klustip: oude houten vloerconstructies, vloerverwarming onder houten vloerafwerking
Vloerverwarming moet aangelegd worden op een stabiele en stijve vloerconstructie. Ook mag het uiteindelijke installatiepakket meestal niet al te belastend zijn voor de draagconstructie. Er bestaan diverse lichtgewicht droogbouwsystemen die daar uitkomst voor bieden. Door toepassing van geprofileerde EPS-isolatieplaten wordt het gewicht geminimaliseerd. In combinatie met stalen of aluminium warmteverspreidingsprofielen kan vloerverwarming dus ook onder een houten afwerkingspakket zoals vloerdelen of parket worden aangebracht.

Voor rechtstreeks contact met een ervaren loodgieter en installateur op het gebied van vloerverwarming (natte en droge systemen) kunt u een kijkje nemen op: http://www.loodgieter-amsterdam24.nl