Een blokhut in je tuin

blokhutten

Of je nou een grote of een kleine tuin hebt: een tuin aan het huis wordt altijd gewaardeerd. Vooral in de zomer is het heerlijk om in het zonnetje in de tuin te vertoeven. Je kunt je tuin op duizenden verschillende manier gebruiken en inrichten. Ieder jaar liggen de winkels weer vol met nieuwe trends en kun je je tuin weer opnieuw inrichten met prachtige loungesets, mooie planten en zelfs blokhutten. Blokhutten worden steeds populairder om in je tuin te zetten en ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Wil je meer weten over de verschillende soorten blokhutten? Lees dan snel verder en wie weet staat er volgende zomer een blokhut ik je tuin!

Waarom een blokhut? 

Een blokhut is in feite een eenvoudige houten woning die voornamelijk bestaat uit houten balken of zware boomstammen. Kenmerkend aan blokhutten is de manier waarop de balken perfect in elkaar passen. Daarnaast hebben blokhutten ook altijd uitstekende hoeken wat ervoor zorgt dat ze een onmiskenbaar karakter hebben. Door de bijzondere stapelwijze van massieve en nauwsluitende wanden is er sprake van goede isolatie binnen de blokhut. Het is daarom dus altijd redelijk warm in dit type houten tuinhuis en ook altijd droog. Dit maakt de blokhut ideaal voor wat extra ruimte naast het huis.

De herkomst

Traditioneel gezien komen blokhutten uit de Scandinavische en Midden-Europese berggebieden. Ook de sauna kent haar oorsprong uit Scandinavië. Daarom lijken blokhutten ook iets weg te hebben van sauna’s. Door de toename in de populariteit van blokhutten, maken ze vandaag de dag echter deel uit van bijna iedere cultuur in de wereld. 

Assortiment

Bij het uitzoeken van een blokhut is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten. Allereerst moet je nadenken over het formaat van de blokhut. Houd hierbij rekening met de grootte van de tuin, want je wilt niet dat wanneer de blokhut eenmaal staat dat er bijna geen tuin meer over is. Daarnaast moet je bij het kopen van een blokhut rekening houden met de vorm van de blokhut. Geef je de voorkeur aan een vierkante blokhut of staat een ronde blokhut mooier in jouw tuin? Ten slotte is het belangrijk om van te voren te weten waarvoor je de blokhut gaat gebruiken. Dient de blokhut alleen als extra berging of wordt het misschien een extra slaapruimte? Dit zijn allemaal punten waar je rekening mee moet houden.

Kijk op sites zoals Pinterest om inspiratie op te doen voor verschillende soorten blokhutten.

Geef een antwoord