Automatisch sluitende deur door deurdranger

Een deurdranger wordt in diverse gebouwen geïnstalleerd. Je kunt door middel van zo’n deurdranger gemakkelijk een deur dicht laten gaan. Je kunt dit aan een deur bevestigen door middel van schroeven. Je hoeft dus geen ingewikkelde tools aan te schaffen. Het is een heel toegankelijk systeem. Je verbindt deze deurdranger ook aan het kozijn om een goede verbinding te maken. 

Hoe zit dit systeem in elkaar?

Het is een vrij simpel systeem wat ervoor zorgt dat een deur gemakkelijk dicht valt. Het is namelijk zo, dat het kozijn verbonden wordt met de deur door middel van een hefboom constructie. Ook kun je zelf bepalen hoe snel je de deur dicht wilt laten vallen, doordat je dit aan kunt passen naar de gewenste snelheid. Doordat er een veer bevestigd zit in de deurdranger, valt de deur na loslaten automatisch dicht. Zodra je de deur open doet, wordt de veer aangespannen. Automatisch zal deze veer weer van de spanning afgaan als je de deur loslaat. 

Pas de snelheid zelf aan

Een deurdranger heeft een ideaal systeem, omdat je zelf kunt bepalen hoe snel een deur dicht moet vallen. Je kunt dit dan ook zeker afstemmen bij de diverse ruimtes en gangen waarin je zo’n deurdranger geïnstalleerd wilt hebben. Dit handige systeem zie je in allerlei gebouwen terug. Kijk maar eens naar een portier. Eigenlijk besef je niet hoeveel deze techniek gebruikt wordt, totdat je er op gaat letten. Denk bijvoorbeeld aan een appartementencomplex, een hotel of een kantoorpand. Dit zijn natuurlijk wat voorbeelden, maar ook in een pand zoals een ziekenhuis heeft genoeg deurdrangers in het gebouw geïnstalleerd. Het is dus erg divers en is niet per se geschikt voor één bepaalde groep. 

Voorkom onwenselijke situaties

Een deur zal door middel van een deurdranger nooit onnodig open staan. Dit is dus een groot voordeel. Het komt natuurlijk geregeld voor dat mensen een deur vergeten dicht te doen. Als dit wel gebeurd, kan het gaan tochten en dit is niet wat je wilt. Door een deurdranger, zorg je er dus voor dat er geen onnodige kou binnen kan komen. Een minder snelle verspreiding van brand is zeker een tweede voordeel. Voor het snel verspreiden van vuur is zuurstof nodig. Je beperkt door de deurdrangers deze mogelijkheid, doordat de deuren dicht zijn. Deze kunnen natuurlijk niet open blijven staan. Als laatste voordeel ben je maak je een duurzame keuze, doordat een deurdranger lang mee gaat in gebruik. 

Geef een antwoord