Installeer een eigen infrarood verwarming

Met het gure weer buiten is er niets lekkerder dan warm binnen zitten! Alle lezers van deze blog hebben waarschijnlijk een ding gemeen. Ze houden van zelf klussen. Als u er ook zo een bent, en ook nog van lekker warmte houdt, dan is dit de blog voor u! Ik heb namelijk een nieuw iets ontdekt waar ik een paar maanden geleden een project van had gemaakt. Dit project was namelijk om zelf een infrarood verwarming te installeren in mijn huis. Voor klusliefhebbers is dit de perfecte klus. Het is geen project die maanden duurt, maar er zit wel een zekere graad van uitdaging aan. Dit is bijvoorbeeld een perfect kerstvakantie onderneming, om bij uzelf thuis een nieuwe infrarood verwarming te installeren! Lees snel verder en ontdek wat zo'n verwarming precies is, en hoe u er zelf een kunt installeren!

 

Wat een infrarood verwarming is en de voordelen er van

Een infrarood verwarming is een verwarming die niet de lucht verwarmt. In plaats daarvan verwarmt het vooral de objecten in een ruimte. Deze kunnen uzelf zijn, andere levende wezens, maar ook stille objecten zoals stoelen, de vloer, muren, banken en dergelijke. Het proces valt te vergelijken met de werking van de zon. Deze straalt immers ook infrarood straling uit. De manier waarop u warmte voelt van de zon, zo warmt de verwarming u ook op. Dit geeft een heel ander comfort gevoel dan een gewone verwarming doet. Ook ervaart u sneller warmte dan wanneer de lucht om u heen eerst moet worden opgewarmd. Daarnaast is de verwarming erg efficient qua energie-verbruik. Als u er voor kiest om infrarood verwarming te installeren als energiezuinige bijverwarming blijven de kosten lager dan met een gewone bijverwarming. Daarnaast is de bijverwarming de ideale klus voor in de kerstvakantie. 

Hoe u zelf een verwarming installeert

Het verschil tussen bijverwarming en complete infra-roodverwarming is natuurlijk ten eerste de omvang van het project. Bijverwarming op plekken installeren waar het vaak koud is is makkelijker dan de gehele verwarming vervangen. Ook scheelt het daardoor veel geld. Een bijverwarming kunt u makkelijk zelf installeren. Wanneer u een infrarood verwarming aanschaft, krijgt u uitleg hoe zo'n paneel te installeren is. De panelen moeten ongeveer op romp-hoogte worden geplaats, zodat u de warmte ervaart wanneer u zowel zit en staat. Er zijn ook panelen verkrijgbaar die opgaan in uw interieur, zo kunt u uw project personaliseren met uw huis!

 

Met een infrarood verwarming zit u er altijd warmpjes bij, en heeft u nog een leuke klus ook voor in de kerstvakantie. Fijne feest- en klusdagen en een warm 2020 toegewenst!

Geef een antwoord