Tips voor een duurzame woning

led inbouwspots

Duurzaamheid is een woord dat we steeds vaker tegenkomen en dat heeft te maken met het feit dat iedereen tegenwoordig zijn steentje wil bijdragen aan een leefbare wereld. Zo zijn er ook verschillende manieren om de woning meer duurzaam te krijgen. In deze tekst gaan we kijken naar een aantal tips voor een duurzame woning.

Verlichting

Allereerst kun je verschillende vormen van duurzaamheid verwerken in de elektriciteit van een woning. Bijvoorbeeld de verlichting. Door te kiezen voor led inbouwspots in plaats van normale spots, verbruik je een hoop minder energie. Daarnaast zien led inbouwspots er natuurlijk een stuk mooier uit. Ook de overige verlichting in de woning kun je vervangen door led verlichting in plaats van andere verlichting.

Isolatie

Een andere manier om de woning duurzamer te krijgen is door betere isolatie. Vooral oudere woningen kunnen hier ontzettend veel baat bij hebben. Nieuwere woningen hebben namelijk vaak al meer isolatie. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dubbel glas te nemen in plaats van enkel glas. Ook kleinere werkzaamheden zoals het ophangen van gordijnen of afdichten van plekken waar eventueel tocht vandaan komt zorgen voor een beter geïsoleerde woning. Hoe beter de woning geïsoleerd wordt, hoe minder energie het kost om de woning te verwarmen.

Planten en bloemen

Het hebben van planten en bloemen zorgt ook voor meer duurzaamheid. Zo zorgen de bloemen en planten in huis er voor dat de lucht op een natuurlijke manier gezuiverd zal worden. Wanneer je een dak hebt, kun je er voor kiezen om deze te beplanten. Hierdoor heb je een betere isolatie, maar zorg je ook nog eens voor duurzaamheid door middel van het planten van de planten en bloemen. Bomen zouden in de tuin kunnen zorgen voor afkoeling waardoor het huis koeler kan zijn en er geen sprake hoeft te zijn van airco’s of ventilatoren.

Duurzame meubels

Je hebt in de woning natuurlijk meubels nodig, maar er zijn verschillende manieren hoe je deze zo duurzaam mogelijk kan krijgen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om tweedehands meubels te kopen. Op die manier draag je bij aan duurzaamheid. Je kan er daarnaast ook voor kiezen om meubels te kopen die gemaakt zijn van duurzame materialen. Ook op die manier zorg je er dus voor dat de meubels die je nodig hebt, zo duurzaam mogelijk zijn.

Energiebesparende subsidies

In elke woonplaats of gemeente zijn er daarnaast nog mogelijkheden om subsidies aan te vragen voor energiebesparende en duurzame optie op de woning. Hierdoor krijg je dus ook nog eens een subsidie wanneer je er voor zorgt dat jouw woning nog duurzamer wordt.

Geef een reactie