Tijd voor een make-over?

Alles gaat op den duur vervelen. Oké, misschien niet alles – de lieve mensen om je heen, je favoriete koekje, het gevoel van net verse schoongewassen lakens in je bed – dat soort dingen blijven heerlijk. Maar soms willen de zingtuigen gewoon iets nieuws. Om te horen, zien, proeven, ruiken. Een beetje verandering reset je brein als het ware, waardoor je anders tegen dingen aan kijkt, op nieuwe ideeën komt, en je weer helemaal fris en fruitig voelt na een sleur. Heerlijk, toch, een keer wat nieuws? Maar wát dan, is de echte vraag! Wij geven je 3 opties.

1. Geef jezelf een make-over!

We beginnen klein, en heel dichtbij. Je uiterlijk veranderen is een welbekende go-to manier om met al je problemen om te gaan. Als je een moeilijke periode in je leven doormaakt is een goede manier om dat af te sluiten altijd iets aan je uiterlijk veranderen, om aan te geven dat er nu een nieuw tijdperk begint. Een nieuw begin, een nieuwe look. En dat kan op heel veel manieren. Je haar kort knippen of een pony laten knippen zijn bekende opties, net zoals een fel kleurtje of juist pikzwart of lichtblond. Je kledingstijl aanpassen is vaak een langer proces, maar ook daarin kun je al snel grote veranderingen introduceren. Maar ook met bijvoorbeeld een nieuwe piercing of tattoo kun je je al snel een heel nieuw mens voelen.

2. Een nieuwe omgeving

Maar als het niet om jezelf gaat, maar andere aspecten uit je leven waar je je niet meer zo goed over voelt, helpt het ook om je omgeving eens aan te passen. Begin weer klein: je eigen huis! Een nieuw likje verf over de muur, mooie nieuwe houten vloeren. Of éen mooie centerpiece, en je huis is weer als nieuw! Je hebt meteen een nieuw project wat je weer bezighoudt, én het resultaat zal je je weer herboren laten voelen! Want een kleine verandering heeft altijd een groter effect dan je denkt. En als je echt over extreme veranderingen praat – verander je omgeving op andere niveaus. Denk aan je werkplek, je woonplaats, maar ook de routes die je bijvoorbeeld neemt om op plekken te komen.

3. Je lifestyle

Maar uiteindelijk komt het toch allemaal weer op hetzelfde uit. Hoe veel je aan de buitenkant verandert, vanbinnen kan het altijd zo zijn dat je je slecht blijft voelen. En dan is er maar éen ding wat zin heeft om te veranderen: je manier van denken. Ga mediteren, neem een cursus, zoek een nieuwe hobby, en haal plezier uit de nieuwigheid daarvan!

Geef een reactie