Zelf als klusser aan de slag

ijzerwaren

In bijna elk huishouden gaat er weleens iets kapot. Bijvoorbeeld een slot op de deur dat ineens niet meer goed werkt of een schutting in de tuin die naar beneden is gekomen. Wanneer je voor al deze klusjes steeds iemand in moet huren, ben je op den duur best veel geld kwijt en dat is natuurlijk zonde! Het is ook helemaal niet moeilijk om het zelf te gaan doen. Laatst heb ik voor het eerst zelf een slot vervangen. In het begin zag ik er best tegenop, want hoe doe je dat?

Op internet kan je tal van voorbeelden en filmpjes vinden, zodat je meteen weet hoe je de klus aan moet pakken. Alleen de juiste spullen vinden, dat was nog even een ding. Ik wil voor een nieuw slot op de deur namelijk niet te veel uitgeven. Daarentegen moet het slot uiteraard wel heel goed zijn, want stel nu dat er ingebroken wordt, dan heb je een heel groot probleem. Ik ben toen gaan kijken naar goede ijzerwaren en die bleken snel geleverd te kunnen worden voor een hele goede prijs. Het is dus belangrijk dat je eerst even rond gaat kijken voordat je meteen iets koopt dat eigenlijk nog veel te duur is. Het slot is uiteindelijk vervangen en het heeft me al met al weinig moeite gekost. Zelf als klusser aan de slag gaan kan ik dan ook van harte aanbevelen!

Een nieuw tuinhek aanleggen

De volgende klus bij ons thuis wordt de schutting. Dit staat al zo lang op het lijstje. Vorig jaar is het misgegaan toen de buurjongen per ongeluk tegen de andere kant van de schutting aanviel. Nu helt het geheel gevaarlijk naar onze kant over en er moeten nieuwe paalhouders worden geplaatst. Het is een klus die wat tijd in beslag zal nemen, maar daar malen we niet om! Ook deze ijzerwaren heb ik goedkoop kunnen kopen en dus is het voor ons geen probleem om alles snel aan te pakken. 

Nog veel meer klusjes

Natuurlijk zijn er nog tal van andere klusjes die we zelf gaan doen. Ik raad iedereen dan ook echt aan een keer te kijken welke klussen eigenlijk helemaal niet uitbesteed hoeven te worden. Gegarandeerd bespaart het jouw ook heel veel geld! Heb je nog een slot dat vervangen moet worden of wil je een mooi nieuw tuinhek kopen? Zorg zelf voor de aanleg en je zult heel blij zijn met het resultaat.

Geef een reactie