De achtervolging

ik vind het heel erg leuk om samen met mijn vriendin spelletjes te doen. Deze wens varieert van bordspellen tot spelletjes buiten. Binnenshuis spelen we het liefst Monopoly. Dit is een spel waarmee je elkaar lekker op de zenuwen kunt werken. Buitenshuis bedenken we van alles en nog wat. Het kan gaan over voetbal, verstoppertje of iets in het zwembad zoals Marco Polo. Maar na een tijdje werden we deze spelletjes zat. We bedachten iets nieuws. We waren allebei boven de achttien en hadden beide een rijbewijs. Gebaseerd op een spel dat we al kende bedachten we het volgende. Ik moest vluchten voor mijn vriendin. Ik moest drie uur lang uit haar handen zien te blijven. Zodra ze me aanraakte had ze gewonnen. Via WhatsApp deelde ik mijn locatie. Mijn vriendin zette een timer op haar telefoon die om de tien minuten afging. Wanneer de timer af ging mocht ze kijken waar ik was. Ik mocht zelf geen auto besturen en mocht geen prive terrein in of op waar mijn vriendin me niet zou kunnen volgen. We besloten om het volgende weekend ons spel te spelen. Dan zou het extra lekker weer worden. Dit was leuk voor ons, maar ik bedacht me dat mensen vaak sneller hun hulp aanbieden wanneer het lekker weer is.

Het begin

We begonnen bij mij thuis. Ik rende zo snel mogelijk naar buiten. Mijn eerste rit had ik zelf al geregeld. Mijn buurjongen bracht mij achterop de motor naar het zuiden van het land. Ik bedacht me dat het verkeer hier rustiger zou zijn. Ik kon me dan makkelijker en vrijer bewegen. Mijn vriendin stapte in haar auto en mocht na vijftien minuten achter mij aan racen. Het voelde heel erg spannend. Ik had het gevoel dat iedereen mij aankeek en precies waarmee ik bezig was. Dit was natuurlijk niet zo.

Finish

Na een zenuwslopende race kwamen we aan bij het eind. Er was officieel geen eindpunt, maar ik had een plan bedacht. De achtervolging stopte in Eindhoven. Ik had het zo berekend dat we hier precies na drie uur zouden zijn. Ik wilde een gave finish bedenken. Partytent huren Eindhoven? Bedacht ik me ineens. Ook kocht ik een taart en liet iemand deze neerzetten. Mijn vriendin liep vijf minuten op mij achter. Dit was precies genoeg tijd om een puntje aan te snijden en in de stoel te gaan zitten alsof ik er al heel lang zat. De timing was perfect. We moesten allebei heel erg lachen. Het was geslaagd.

Geef een reactie