Droomhuis, droomtuin, droomhek

Al jaren droom ik over mijn eigen huis, ik zie het al helemaal voor mij. Het is een huis van twee verdiepingen, maar met een hoge zolder die we niet alleen gebruiken voor opslag maar kan worden omgebouwd tot klein studiootje voor als de kinderen ouder zijn. We hebben een losstaand huis, maar wel vlakbij buren voor de gezelligheid. Niet zó dichtbij dat ze last hebben van onze muziek, maar wel dichtbij genoeg om te ruiken wanneer er een buurt barbeque gaande is. We hebben hoge ramen en veel natuurlijk licht, maar privacy door de natuur en vele bomen om ons heen. Maar geen zorgen, die bomen staan niet op een drukke weg. We wonen namelijk een beetje van de grote weg af, ergens aan een park of bos lijkt me wel wat. We hebben natuurlijk onze eigen voortuin en achtertuin, en deze is voor de kleine kinderen en wellicht de dieren afgesloten met een prachtig houten hekwerk.
Het hek hebben we wit geschilderd (heel idyllisch natuurlijk), of laten we mooi donker gelakt zodat het in tune is met de rest van de natuurlijke omgeving. Het liefst gras en weiland om ons heen, of bomen en bos. Ons huis is van baksteen en heeft al een beetje geleefd, maar niet dusdanig geleefd dat er veel aan verbouwd moet worden. Oja, en rode dakpannen. Zucht.

Hedendaags.

Helaas is mijn droomhuis met droomtuin en daaromheen mijn droomhek nog niet van toepassing. Op dit moment woon ik driehoog achter in een drukke razende stad, en kijk ik uit op de weg. Gelukkig geen snelweg, wel een weg waar om zes uur in de ochtend de trams beginnen te loeien en mijn ramen zijn niet vav dubbel dik glas. Onder mij woont een jonge jongen die graag 's nachts keiharde muziek op zet en jointjes rookt uit zijn slaapkamer raam. Dat waait dan lekker bij mij naar binnen. Boven mij woont een zure oude vrouw die keihard met haar stok op de houten vloer bonkt als de jongen onder mij zijn muziek aan heeft. Ze denkt vast dat ik dat doe. Mijn huis is klein en gezellig, maar propvol. Eigenlijk is dat mijn eigen schuld, want ik spaar spullen. Wat voor spullen, vraag je?

Spullen voor in de tuin.

Dit klinkt waarschijnlijk wat gek, maar als ik leuke tuinspullen tegen kom zoals een roze flamingo op één been, een vogelhuisje of een stuk hout dat ik mooi vind, dan sla ik het alvast in. Het neemt aardig wat ruimte in in mijn kast, maar ik weet dat mijn droomtuin er ooit aan komt en dan heb ik nu alvast de basis gelegd. Ook heb ik al een oogje op mijn droomhek…maar om die nu alvast in te slaan?

Geef een antwoord