Start met klussen aan verschillende dingen

Wanneer we het over klussen hebben zullen de meesten vaak denken aan klussen in huis. Dit is het meest voorkomende, en ook logisch want vaak zijn klussen in het huis goed zelf te doen. Maar in deze blog geven we je een aantal voorbeelden mee waaraan je nog meer zou kunnen klussen. Geen standaard klusjes zoals je gewend bent maar klussen waar je echt even in moet duiken en wat voor moet uitzoeken./

Maak je motor zomer klaar!

Heb je een eigen motor? Dan wil je er in de zomer volle bak van kunnen genieten, of wellicht al in het voorjaar. Lekker in de zon over de landweggetjes heen rijden, iets waar ik in iedergeval in winter altijd al naar uitkijk. Om in de zomer veilig de weg op te kunnen is het wellicht nodig om eerst even wat te klussen aan je motor. Niet het moeilijkste werk, maar check altijd je bandenspanning (ook tijdens de zomer blijven checken. Daarnaast is het slim om bijvoorbeeld je olie te verversen of zelfs te vervangen, het controleren van vloeistofniveaus, het vervangen van filters en lagers etc. Daarnaast is het altijd slim om je verzekering te checken. Een motorverzekering afsluiten doe je tegenwoordig gemakkelijk online, ben je nog niet zeker welke je nodig hebt? Online motorverzekeringen vergelijken is erg makkelijk en ook nog snel.

Klussen in de tuin

Iets wat je misschien al vaker doet, maar af en toe klussen in de tuin is geen overbodige luxe. Naast het weghalen van onkruid en het maaien van het gras, is het ook leuk om wat dingen te maken in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan een terras. Een terras is de ideale plek om van je tuin te genieten. Als je je handen uit de mouwen steekt, kun je je eigen terras bouwen. Omdat de voorbereiding het halve werk is, nemen we je mee op pad met straatstenen en decoratieve kasseien en bouwen we met de straatstenen een rond terras. Of wil je een houten terras bouwen? Als je te maken hebt met een vervallen terras of een bemoste oprit, wees dan niet te brutaal. Pas op met hogedrukreinigers om beschadiging van de stenen te voorkomen. Daarnaast kan je natuurlijk ook een mooie moestuin maken zodat je je eigen groentes kan verbouwen.

Tuinhuisje (ver)bouwen

Heb je een tuin huisje staan, of ben je van plan er één neer te gaan zetten? Dit is de perfecte klus om helemaal zelf te doen. Er zijn veel verschillende bouwpakketten en bouwtekeningen te vinden voor het bouwen van je eigen tuinhuisje.

Geef een antwoord